Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További tájékoztatás.
zaszlo fr
zaszlo en
zaszlo hu

Mitől kóser a Natur Premium terméke

illetve mi a kóser és a tréfli?

Mi a kóser?

Kóser héber eredetű szó, ami azt jelenti magyarul, hogy alkalmas, tetsző, megfelelő. Valamely dolog rituális alkalmasságát jelző szó a zsidó vallásban és szokásrendszerben. A zsidó közéletben minden rendben levő, helyes dologra használatos. A kóser szót a tiszta anyagokból készült dolgokra is használják. Illetve az adott dolog megbízhatóságát, kiváló minőségét, elsőrangúságát is jelenti.

A zsidó hagyományokban csak azok az állatok húsát szabad fogyasztani, melyet a Tóra kósernek ismer el. Ez azonban nem elegendő, hiszen a megfelelő élelmiszert szigorú előírások alapján kell feldolgozni, hogy a kóser minősítést megkaphassa!

Termékeinknél is hasonló a helyzet: 

- A kóser minősítést csak úgy kaphatjuk meg, ha mind az alapanyagaink, mind a gyártásunk, csomagolásunk, tárolásunk is megfelel a tisztasági követelményeknek! Ráadásul a minősítés "lejár", így bizonyos időközönként újabb ellenőrzésekkel kerül meghosszabbításra. A minősítést , a pecsétet, melynek neve: Hechser (Olyan bizonyítvány, amelyet rendszerint egy nagytekintélyű rabbi állít ki annak igazolására, hogy bizonyos étel vagy ital a rituális követelményeknek megfelel.) minden esetben feltüntejük a csomagoláson!

Mivel a pecsét kiadása szigorú tisztasági követelmények meglétét jelenti, így a vallásos zsidó közösség mellett minden vásárlóink számára ez egyfajta biztonságot jelent termékeink minőségére!  

A tréfli ennek az ellenkezője, azaz alkalmatlan, hasznavehetetlen, szennyezett, amelyet a Natur Premium termékeire nem jellemző!

Kosher Certificate
application/pdf

Natur Premium

3530 Miskolc, Szentpáli u. 5. 1. emelet

Ügyfélszolgálat telefon: +36-70-610-4642 | +36-46-787-998

info@naturpremium.hu