Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További tájékoztatás.
zaszlo fr
zaszlo en
zaszlo hu

Mit nem tartalmaznak?

Manapság egy termékben legalább olyan fontos, hogy mit nem tartalmaz, mint amit tartalmaz. 

Mi a közös az ipari tisztítószerekben, az autómosó folyadékban, a rovarirtókban, a mosogatószerben, a tusfürdőben és gyermekek fogkrémében?

Az Sls, vagyis a Sodium  - Lauryl - Sulfate, 

magyarul nátrium-lauril-szulfát, mely a felületaktív anyagok közé tartozik, azok közül is egy tisztító hatású, habképző tenzid, mely az egyik legelterjedtebb tisztítószer összetevő.

Nem hirdetik, nem reklámozzák, nem került a köztudatba, pedig a multinacionális kozmetikai cégek átlagos tusfürdői, habfürdői, fogkrémei vagy samponjai tartalmazzák. 

Egy átlagos tusfürdő, sampon, habfürdő összetevői között az SLS vagy egyéb alternatívája az első-második az összetevők között. Ez az anyag, amivel egy átlag magyar bőre az egyik legnagyobb mennyiségben találkozik. Átlagos tusfürdő és sampon használatot figyelembe véve, évente akár  kilogrammnyit is magadra kenhetsz belőle. A káros és nyilvánvaló hatásokon, azonnali reakciókon túl azonban a legaggályosabb, hogy erős zsíroldó anyagként nemcsak a zsíros szennyeződéseket távolítja el a bőrről, hanem a bőr saját felső, zsíros rétegét is. Ennek révén hozzájárul a bőr faggyútermelési mechanizmusának egyensúlytalanságához (zsíros haj) vagy éppen a bőr szárazságához is. 

Ha te is úgy érzed, hiába kened magadat egyfolytában testápolóval, a bőröd mégis száraz, akkor a háttérben akár az SLS tartalmú tusfürdőd is állhat. Különösen káros azon személyek számára, akik munkájuk során sok vegyi anyaggal találkoznak (kozmetikus, fodrász, takarító stb.), hiszen náluk fontos a bőr védőrétegének állapota.

Hosszabb érintkezés esetén (kádban való fürdés) vagy magasabb hőmérsékletnél (már pedig tusolni vagy fürdeni meleg vízben szoktunk) a veszélyek fokozódnak.

Mivel a gyermekek bőre vékonyabb, így ők fokozott irritációnak vannak kitéve, sőt a szem fejlődését is károsíthatja.

Az csak "hab a tortán", hogy a felszín alatti vizek növényvilágára és a halállományra is olyan veszélyes, hogy hatóságilag tilos természetes vizekbe engedni.

Népszerűségét olcsósága és habképző tulajdonságának köszönheti.

Állati vagy állati eredetű termékeket

Cégünk a környezetünk, egészségünk védelme mellett fontosnak tartja az állatok jogainak védelmét is. 

Nemcsak állati vagy állati eredetű anyagokat mellőzünk, hanem olyan anyagokat is, amelyeket állatokon kísérleteztek. Mivel üzemünk kóser minősítéssel rendelkezik, ezt a tényt nemcsak cégünk, hanem a felügyeletet végző főrabbi is ellenőrzi.

Termékeinket először magunkon, családtagjainkon teszteljük, s utána kerül a nagyközönség elé.

Irritációt okozó allergén anyagok, mesterséges színezékek, tartósítószerek 

Az allergiások száma napjainkban rendkívül gyorsan növekszik. A magyar lakosság legalább 20%-a (de egyes becslések szerint 30%-a) allergiás.  A mindennapi életben, kozmetikumokban, tisztítószerekben, élelmiszerekben megszámlálhatatlan olyan vegyi anyaggal érintkezünk, melyek önmagukban is allergiás reakciót váltanak ki az arra érzékeny emberekből, de sok anyag kölcsönhatásban járul hozzá az allergiás megbetegedés kialakulásához.

Az igazán súlyos kozmetikai allergia ritka, de az enyhébb irritációk, allergiás reakciók viszonylag gyakoriak. Tanulmányok szerint a népesség 10%-a találkozik vele élete során, több nő, mint férfi, melynek oka többek között, hogy a nők általában több kozmetikumot használnak.

Fontosabb környezeti kontakt allergének:

 • fémek: króm, nikkel, higany, kobalt,
 • konzerválószerek: Paraben, szorbinsav, tiomerzál,
 • technológiai segédanyag: propilénglikol, nátrium-lauril-szulfát,
 • mesterséges illatanyagok, parfüm komponensek.

Pálmaolaj

A pálmaolaj az olajpálma húsos gyümölcshéjából sajtolt növényi zsiradék. A legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi zsiradék a világon. Ez a legolcsóbb növényi olaj az élelmiszeripartól a kozmetikai iparon át, az üzemanyag-gyártásig számos termék alapanyaga. Az olajpálmákat (Elaeis guineensis), amelyek narancsszínű gyümölcséből a pálmaolajat, a magjából pedig a pálmamagolajat nyerik, az Egyenlítő mentén, ültetvényeken, telepített növényekként, iparszerűen termesztik Borneo és Szumátra szigetén, az Amazonas és a Kongó medencéjében. Az ültetvények folyamatos terjeszkedése érdekében az eredeti erdei vegetációt teljesen mértékben kiirtják, amely több a környezetet károsító hatással jár. 

A pálmaolaj előállítása rendkívül környezetpusztító. Felelőtlen, mértéktelen felhasználása ellen több környezetvédő szervezet is felemelte szavát, mivel a termelés fokozása miatt a mai napig esőerdőket irtanak ki. (Forrás: Flottamagazin)

Az élelmiszerekben és kozmetikai szerekben használt pálmaolaj előállítása komolyan veszélyezteti a Föld élővilágának faji sokszínűségét, az olajpálma-ültetvények 193 súlyosan veszélyeztetett faj, többek között az orangutánok, tigrisek és gibbonok létét fenyegetik – áll a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) jelentésében. 

Mit tartalmaznak?

Csak természetes anyagokat

 • A legfinomabb görög, döntően extra szűz, termelői, étkezési minőségű kóser olívaolajat
 • 100% tisztaságú, természetes illóolajat, melyek közt számos biotermék található
 • Prémium minőségű olajakat és vajakat
 • Természetes színezéket, agyagot

Szappanjaink változatosak, néhánynak pozitív hatása van bőrünkre, néhány csak kellemesen frissít. Ezen élményeket gondosan tervezve, folyamatosan javítgatva, illóolajokkal, természetes anyagokkal érjük el.

A termékek végig ellenőrzött körülmények között, kóser minősítéssel készülnek a beszerzéstől, a gyártáson át a végeredményig. Szappanjaink és műhelyünk Rabbi(k) által ellenőrzöttek, melyről Hechser tanúsítvánnyal rendelkezünk

Amit a szappanjainkról tudni érdemes

Miért olívaolaj?

A görögök évszázadok óta amellett, hogy élelmiszerként fogyasztották, az olívaolajat vallási rítusoknál, gyógyszerek alapanyagként, lámpába olajként, szappan készítésére és a bőr ápolására is használták. Az olajág régóta a béke szimbóluma is. 

A mediterrán térségben nemcsak a női szépség titkát tulajdonítják az olívaolajnak, hanem közismert terápiás hatása révén olyan bőrbetegségek ellen is alkalmazzák, mint a pikkelysömör és egyéb bőrgyulladások. Legnagyobb előnye, hogy egyedülálló védelmet nyújt a bőr számára a kiszáradástól.

Az olíva szappan erősen hidratáló és anélkül tisztítja a bőrt, hogy megfosztaná a természetes faggyútartalmától. Alkotórészei révén széles körben elfogadott, hogy a natúr szappanok között leginkább ez való száraz, érzékeny bőrre. Természetes alkotóelemei közreműködnek a bőr pórusainak szabaddá tételében, ami elősegíti a verejtékezést és a méregtelenítést, valamint gátolja a mitesszerek kialakulását. 

Az olíva szappanban természetesen van jelen glicerin, amely fenntartja a bőr hidratáltságát, ellenállóvá teszi a vízzel és a levegővel szemben. Ez az összetevő eltávolításra kerül a nagyüzemi gyártásban készülő szappanokból, hogy más területen kerüljön felhasználásra.

Miért görög?

Az olívaolaj őshazája Görögország, ahogy Homérosz is megírta, ahol bőséges a napsütés, enyhe az időjárás és kitűnő a táptalaj olívatermesztésre. Görögországban a legmagasabb az egy főre eső olívaolaj fogyasztás a világon, melynek értéke 24 liter/fő/év. A több évezredes tapasztalat lehet a magyarázata annak, hogy a görög olívaolaj 80 százalékban „extra szűz” minősítést kap (Forrás: Wikipédia)

Egyéb információk:

 • Csomagolás: Nem használunk olyan csomagolóanyagot, mely nem bomlik le, műanyagot, mely csomagolóanyagként való felhasználása globálisan veszélyezteti a tengerek élővilágát. Mivel a műanyagok jelentős része vizeinkbe kerül, így fontos hangsúlyt fektetünk a szelektív hulladékgyűjtésre. Illetve alapanyagainkat nagy kiszerelésben szerezzük be, ezzel is csökkentve a keletkező hulladék mennyiségét.
 • Azon alapanyagok esetében, melyek hazánkban is előállíthatóak, minden esetben magyar terméket vásárolunk, még akkor is, ha annak az ára magasabb, mint ha külföldről szereznénk be. Ezzel is támogatva a magyar termelőket, a magyar vállalkozásokat.
 • Energiafogyasztás: A gyártás során fontos szempont számunkra, így minden, az előállítással kapcsolatos eszközünk energiatakarékos. Ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat.

Minden egyes szappanunk egyedi, csak és kizárólag kézzel készül, a keveréstől az öntésen és szeletelésen át, egészen a csomagolásig. 

Üzemünkben hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztatunk, ezzel is hangsúlyozva, hogy Társadalomtudatos terméket állítunk elő. 

Egy – egy újabb szappan piacra kerülése előtt hosszú hónapokig tervezünk és tesztelünk. Több variációt elkészítünk, néha picit hozzáteszünk, kicsit elveszünk, hogy a végeredmény, mely Vásárlóinkhoz eljut a lehető legmagasabb minőségű legyen. 

 

 

Natur Premium

3530 Miskolc, Szentpáli u. 5. 1. emelet

Ügyfélszolgálat telefon: +36-70-610-4642 | +36-46-787-998

info@naturpremium.hu